Wie ben ik

Opleiding & Ervaring

Mijn naam is Rozemarijn Melissen (1992) en ik ben psychomotorisch therapeut. Mijn liefde voor het vak ontstond tijdens het schrijven van mijn profielwerkstuk (2011) op de middelbare school. Deze schreef ik over de effecten van beweging op de psychische gezondheid en hiervoor mocht ik een aantal dagen meelopen met een psychomotorisch kindertherapeut. Ik had tijdens deze meeloopdagen nog geen idee wat ze waarom deed, maar een ding wist ik wel: dit wil ik ook! De manier waarop zij door middel van beweging, spel en lichaamstaal contact maakte met de kinderen intrigeerde me enorm.

Een jaar later begon ik aan de bachelor opleiding tot psychomotorisch therapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens deze opleiding deed ik naast het theoretische gedeelte ervaring op met verschillende doelgroepen door middel van onder andere mijn stage bij het universitair psychiatrisch ziekenhuis in Leuven en de minor International Sustainable Development Cooperation die ik in Suriname volgde.

Na werkervaring te hebben opgedaan in een kindertherapiepraktijk in Tilburg, startte ik eind 2016 met mijn eigen praktijk in Breda.

In de loop der jaren heb ik verschillende bijscholingen gevolgd zoals Runningtherapie, Trauma&Hechting en Systheemtherapie&pmt. Daarnaast heb ik in 2021 supervisie gevolgd en ben ik aangesloten bij een intervisiegroep.

Passie

Ondanks (of dankzij) de ervaring die ik opgedaan heb met verschillende doelgroepen bleef de passie voor het werken met kinderen en jongeren na mijn studie voortbestaan. Het leuke aan het werken met deze doelgroep vind ik dat kinderen nog zo eerlijk en puur zijn en vaak een hele eigen kijk hebben op wereld om hen heen. Ik hou er van om in de belevingswereld van het kind te duiken en de problematiek ook vanuit hun oogpunt te bekijken. Kinderen en jongeren hebben vaak een heel duidelijk en verhelderend beeld over wat er zou moeten veranderen. Deze eigen(wijze) zienswijze zorgt ervoor dat mijn werk iedere dag uitdagend, ontroerend en verfrissend blijft.

Visie & Missie

Ik vind het belangrijk dat jij je binnen mijn therapieën gezien en gehoord voelt en dat de omgeving veilig genoeg voelt om te durven oefenen en experimenteren met nieuw gedrag. Ik ga samen met ouders en kind op ontdekkingstocht om erachter te komen wie je bent, waar je goed in bent en wat je graag nog zou willen leren. We zetten jouw sterke punten in om aan de therapiedoelen te werken op jouw tempo. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat als je na de behandeling weer beter in je vel zit, dat je ervaart dat je dat zélf voor elkaar hebt gekregen en (met de aangeleerde handvatten) in de toekomst ook zelf weer kunt doen.

Interesses

Naast mijn werkzaamheden als therapeut ben ik graag in beweging. Het helpt mij zelf ook om te kunnen ontspannen, mijn hoofd leeg te maken en in contact te blijven met mijn lichaam. Ik vind het leuk om nieuwe sporten uit te proberen zoals padel, boulderen, surfen en snowboarden.

Wil je vrijblijvend contact met mij opnemen?

11 + 4 =

Copyright 2020 | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy
| Klachtenregeling |KVK-nummer: 66920507
Btw-ID: NL209402477B01