Wie ben ik

Opleiding & Ervaring

Mijn naam is Rozemarijn Melissen (1992) en ik ben psychomotorisch therapeut. Mijn liefde voor het vak ontstond tijdens het schrijven van mijn profielwerkstuk op de middelbare school. Deze schreef ik over de effecten van beweging op de psychische gezondheid en hiervoor mocht ik een aantal dagen meelopen met een psychomotorisch kindertherapeut. Ik had tijdens deze meeloopdagen nog geen idee wat ze waarom deed, maar een ding wist ik wel: dit wil ik ook! De manier waarop zij door middel van beweging, spel en lichaamstaal contact maakte met de kinderen intrigeerde me enorm.

Een jaar later begon ik aan de bachelor opleiding tot psychomotorisch therapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens deze opleiding deed ik naast de theorie ervaring op met verschillende doelgroepen door middel van onder andere mijn stage bij het universitair psychiatrisch ziekenhuis in Leuven en mijn minor International Sustainable Development Cooperation in Suriname.

Eind 2016 startte ik mijn eigen praktijk in Breda. Daarnaast werk ik een aantal dagen in de week als zzp-er in een kindertherapie praktijk in Tilburg. En omdat je nooit klaar bent met leren volg ik regelmatig bijscholings- en studiedagen rond actuele thema’s en ontwikkelingen in en rond het vakgebied.

Passie

Ondanks (of dankzij) de ervaring die ik opgedaan heb met verschillende doelgroepen bleef de passie voor het werken met kinderen en jongeren na mijn studie voortbestaan. Het leuke aan het werken met deze doelgroep vind ik dat kinderen nog zo eerlijk en puur zijn en vaak een hele eigen kijk hebben op wereld om hen heen. Ik hou er van om in de belevingswereld van het kind te duiken en de problematiek ook vanuit hun oogpunt te bekijken. Kinderen en jongeren hebben vaak een heel duidelijk en verhelderend beeld over wat er zou moeten veranderen. Deze eigen(wijze) zienswijze zorgt ervoor dat mijn werk iedere dag uitdagend, ontroerend en verfrissend blijft.

Visie & Missie

Ik vind het belangrijk dat jij je binnen mijn therapieën gezien en gehoord voelt en dat de omgeving veilig genoeg voelt om te durven oefenen en experimenteren met nieuw gedrag. Ik ga samen met ouders en kind op ontdekkingstocht om erachter te komen wie je bent, waar je goed in bent en wat je graag nog zou willen leren. We zetten jouw sterke punten in om aan de therapiedoelen te werken op jouw tempo. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat als het straks weer beter met je gaat dat je ervaart dat je dat zélf voor elkaar hebt gekregen en (met de aangeleerde handvatten) in de toekomst ook zelf weer kunt doen.

Interesses

 

Naast mijn werkzaamheden als therapeut vind ik het heerlijk om te hardlopen. Het is een uitlaatklep, maar ook de manier om mezelf tegen te komen, grenzen te verleggen en steeds weer te ervaren dat ik meer kan dan ik denk of dat het juist beter is om een stapje terug te doen als mijn lichaam daarom vraagt. Verder speel ik piano, fotografeer ik en ben ik in de zomer graag op het strand om uit te waaien en te surfen.

Wil je vrijblijvend contact met mij opnemen?

3 + 11 =

Copyright 2020 | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy
KVK-nummer: 66920507